Penkių pakuočių alksnio ir buko rūkymo skiedrų rinkinys, skirtas naudoti kiaulienos rūkymo ir grilinimo procese. Dėl šių skiedrų patiekalai iš šios rūšies mėsos įgaus tinkamą, pageidaujamą aromatą ir skonį, taip pat patrauklią auksinai rudą spalvą.
2 klasės skiedros (smulki frakcija) - dėl smulkinimo laipsnio (1-3 mm) puikiai tinka naudoti dūmų generatoriuose su automatiniu - sraigtiniu padavimu.
Pakuotėje esantis skiedrų kiekis (450 g) pakaks kelioms dūminimo valandoms (priklausomai nuo naudojamos įrangos) - be baimės, kad jų pritrūks ruošiant jūsų mėgstamus patiekalus.
Natūralios, aukštos kokybės skiedros, sudarytos iš alksnio ir buko medienos tinkamomis proporcijomis, idealiai tinka kiaulienos porcijų rūkymui ir grilinimui. Dėl tinkamo skiedrų dozavimo ir įkaitinimo paruošimo procesas vyks profesionaliai, o paruošti patiekalai įgaus tinkamą aromatą, skonį ir išvaizdą. Šių skiedrų privalumus įvertins kiekvienas skanių rūkytų gaminių ir grilio patiekalų mėgėjas - jos gali būti naudojamos tiek mažose, tiek didelėse rūkyklose, taip pat kartu su dūmų generatoriumi. Optimalus drėgmės kiekis užtikrina lengvą skiedrų įžiebimą ir efektyvų rūkymo dūmų susidarymą.
Daugiau apie skiedras sužinosite mūsų tinklaraščio straipsnyje Pasirinkite skiedras ir kelkite dūmus!
Išbandykite mūsų Mėsos gaminių skaičiuoklę - ji padės jums paruošti skanius naminius gaminius.
Naudojimo būdas:
Grilinimas: Aplink žėrinčias medžio anglis paskleiskite dviejų centimetrų sluoksnį skiedrų - jų nedėkite tiesiai ant ugniakuro, nes jos iš karto sudegs. Kad skiedras naudotumėte kuo ekonomiškiau, galite jas lengvai sudrėkinti vandeniu, tai padės susidaryti didesniam dūmų kiekiui. Uždengite grilį dangčiu iš karto, kai tik sudėsite patiekalus ant grotelių. Grilinimo laikas - nuo 10 iki 30 minučių (priklausomai nuo ruošiamos mėsos dydžio ir rūšies).
Rūkymas: Priklausomai nuo turimos rūkyklos tipo, skiedras dėkite į dūmų generatorių arba į pačią rūkyklą - tam skirtose vietose, arba į ugniakurą - aplink žėrinčią medieną.
Skiedros idealiai tinka naudoti dūmų generatoriuje. Tokio dūmų generatoriaus naudojimas užtikrina profesionaliausius rezultatus - gaminius, pasižyminčius puikiu skoniu, aromatu ir spalva.
Dėmesio: Rūkyklas ir grilius turėtų valdyti tik suaugusieji, laikydamiesi priešgaisrinės saugos taisyklių ir susipažinę su konkretaus įrenginio naudojimo instrukcija bei su skiedrų naudojimo rekomendacijomis. Užkuriant skiedras ir jų papildymo metu, kai veikia grilis, rūkykla ar dūmų generatorius, būkite atsargūs, kad išvengtumėte galimų nudegimų. Užtikrinkite, kad vaikai ir naminiai gyvūnai neturėtų prieigos prie įkaitusių įrenginių.
Skiedras laikykite sausoje, vėsioje vietoje.
Mūsų asortimento rūkymo skiedros turi teigiamas išvadas iš: Mėsos ir riebalų pramonės instituto, Valstybinio higienos instituto, Valstybinio sanitarijos instituto.
Rinkinį sudaro 5 x 450 g skiedrų pakuotės.