Penkių pakuočių rūkymo skiedrų rinkinys iš vyšnios medienos - skirtas naudoti rūkant ir kepant ant grotelių paukštieną, jautieną, kiaulieną ir žuvį. Šių skiedrų dėka patiekalai įgaus tinkamą, pageidaujamą aromatą ir skonį, taip pat patrauklią auksiškai raudoną spalvą.
2 klasės skiedros (smulki frakcija) - dėl smulkinimo laipsnio gali būti sėkmingai naudojamos dūmų generatoriuose su automatiniu - sraigtiniu padavimo mechanizmu.
Pakuotėje esantis skiedrų kiekis (450 g) pakanka kelioms rūkymo valandoms (priklausomai nuo naudojamos įrangos) – be baimės, kad jų pritrūks ruošiant jūsų mėgstamus patiekalus.
Natūralios, aukštos kokybės vyšnių skiedros, idealiai tinkančios rūkyti ir kepti ant grotelių visų pagrindinių rūšių mėsą bei žuvį. Tinkamai jas dozuojant ir įkaitinant, patiekalų paruošimo procesas bus vykdomas profesionaliai, o paruošti patiekalai įgaus tinkamą aromatą, skonį ir išvaizdą. Šių skiedrų privalumus įvertins kiekvienas skanių rūkytų gaminių ir grilio patiekalų mėgėjas - jas galima naudoti tiek mažose, tiek didelėse rūkyklose, taip pat komplektuojant su dūmų generatoriumi. Optimali drėgmės koncentracija užtikrina lengvą skiedrų užkūrimą ir efektyvų rūkymo dūmų gaminimą.
Apie skiedras daugiau sužinosite mūsų tinklaraščio straipsnyje Pasirink skiedras ir kelk dūmus!
Peržiūrėkite mūsų Mėsos gaminių skaičiuoklę - ji padės jums paruošti skanius naminius gaminius.
Naudojimo būdas:
Kepimas ant grotelių: Aplink žėrinčią medžio anglį išdėliokite dviejų centimetrų skiedrų sluoksnį - jų nedėkite tiesiogiai ant ugniakuro, nes jos akimirksniu sudegs. Norint skiedras panaudoti kuo ekonomiškiau, jas galima lengvai sudrėkinti vandeniu, kas padės susidaryti didesniam dūmų kiekiui. Grilį uždenkite dangčiu iškart sudėję patiekalus ant grotelių. Kepimo ant grotelių laikas - nuo 10 iki 30 minučių (priklausomai nuo ruošiamų mėsos gabalų dydžio ir rūšies).
Rūkymas: Priklausomai nuo turimos rūkyklos tipo, skiedras dėkite į dūmų generatorių arba pačioje rūkykloje - į tam skirtą vietą, arba į ugniakurą - aplink žėrinčią medieną.
Rūkymas naudojant dūmų generatorių užtikrina pačius profesionaliausius rezultatus - gaminius, turinčius puikų skonį, aromatą ir spalvą.
Dėmesio: Rūkyklą ir grilį turėtų naudoti tik suaugusieji, laikantis priešgaisrinės saugos taisyklių ir susipažinus su konkretaus įrenginio naudojimo instrukcija bei skiedrų naudojimo rekomendacijomis. Užkuriant skiedras ir jas papildant veikiančiame grilyje, rūkykloje ar dūmų generatoriuje, laikykitės atsargumo, kad išvengtumėte galimų nudegimų. Pasirūpinkite, kad vaikai ir naminiai gyvūnai neprieitų prie įkaitusių įrenginių.
Skiedras laikykite sausoje, vėsioje vietoje.
Mūsų pasiūloje esančios rūkymo skiedros yra gavusios teigiamas išvadas: Mėsos ir riebalų pramonės instituto, Valstybinės higienos instituto, Valstybinio sanitarijos instituto."
Rinkinį sudaro 5 x 450 g skiedrų pakuotės