Vyšnios medienos rūkymo drožlės - skirtos naudoti rūkymo ir kepimo ant grilio procesuose ruošiant paukštieną, jautieną, kiaulieną ir žuvį. Dėl šių drožlių patiekalai įgaus tinkamą, pageidaujamą aromatą ir skonį, taip pat patrauklią auksinę-raudoną spalvą.
10 klasė (stambi frakcija) – dėl savo dydžio (8-12 mm) šios drožlės ypač rekomenduojamos vadinamosioms balkoninėms rūkykloms - mažiems ir nešiojamiems modeliams, nes generuoja dūmus ilgai ir tolygiai.
Pakuotėje esančio drožlių kiekio (450 g) pakaks kelioms rūkymo valandoms (priklausomai nuo naudojamos įrangos) - be baimės, kad jų pritrūks ruošiant Jūsų mėgstamiausius patiekalus.
Natūralios, aukštos kokybės vyšnios medienos drožlės, idealiai tinkančios rūkyti ir kepti ant grilio visas pagrindines mėsos rūšis bei žuvį. Dėl tinkamo jų dozavimo ir įžiebimo patiekalų ruošimo procesas vyks profesionaliai, o paruošti patiekalai įgaus tinkamą aromatą, skonį ir išvaizdą. Šių drožlių privalumus įvertins kiekvienas skanių rūkytų gaminių ir grilio patiekalų mėgėjas. Optimalus drėgmės kiekis užtikrina lengvą drožlių užkūrimą ir veiksmingą rūkymo dūmų susidarymą.
Daugiau apie drožles sužinosite mūsų tinklaraščio straipsnyje Pasirinkite drožles ir kelkite dūmus!
Išbandykite mūsų Mėsos gaminių skaičiuoklę - padės Jums paruošti skanius naminius gaminius.
Naudojimo būdas:
Kepimas ant grilio: Aplink žėruojančią medžio anglį berkite dviejų centimetrų drožlių sluoksnį - jų nedėkite tiesiai ant židinio, nes jos akimirksniu sudegs. Kad drožles naudotumėte kuo ekonomiškiau, galite jas lengvai sudrėkinti vandeniu, tai padės susidaryti didesniam dūmų kiekiui. Sudėję patiekalus ant grotelių, grilį nedelsdami uždenkite dangčiu. Kepimo laikas - nuo 10 iki 30 minučių (priklausomai nuo gaminamos mėsos dydžio ir rūšies).
Rūkymas: Priklausomai nuo turimos rūkyklos tipo, drožles dėkite į rūkyklą - į tam skirtą vietą, arba į dūmų generatorių, arba į židinį - aplink žėruojančią medieną.
Drožlės idealiai tinka naudoti dūmų generatoriuje. Tokio dūmų generatoriaus naudojimas užtikrina profesionaliausius rezultatus - gaminius, kurių skonis, aromatas ir spalva yra puikūs.
Dėmesio: Rūkyklą ir grilį turėtų valdyti tik suaugusieji, laikydamiesi priešgaisrinės saugos taisyklių ir susipažinę su konkretaus įrenginio naudojimo instrukcija bei rekomendacijomis dėl drožlių naudojimo. Užkuriant drožles ir jų papildymo metu, kai veikia grilis, rūkykla ar dūmų generatorius, būkite atsargūs, kad išvengtumėte galimo nusideginimo. Užtikrinkite, kad vaikai ir naminiai gyvūnai neturėtų prieigos prie įkaitusių įrenginių.
Drožles laikykite sausoje, vėsioje vietoje.
Mūsų pasiūloje esančios rūkymo drožlės turi teigiamas šių institucijų išvadas: Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny, Państwowego Instytutu Sanitarnego.
Pakuotėje yra 450 g drožlių.