Skanus imbierinis alus, kurį pasigaminsi pats!
Su šiuo Coopers prekės ženklo koncentratu lengvai pasigaminsi apie 10 L tradicinio australiško imbierinio alaus, pasižyminčio intensyviu, švelniai pikantišku skoniu ir gražia, ilgai išsilaikančia balta puta.
Coopers rinkinyje yra:
DIY tipo produktas.
Alkoholinio alaus paruošimo būdas:
Pakelio turinį ištirpinti fermentaciniame inde 1 L karšto (ne verdančio) vandens. Tada įdėti 0,5 kg nerafinuoto cukraus ir gerai išmaišyti. Visą kiekį papildyti vėsiu vandeniu iki 10 L tūrio ir įberti alaus mieles, tuomet vėl išmaišyti ir uždaryti fermentacinį indą.
Fermentuoti 21–27°C temperatūroje apie 6–10 dienų, vietoje, kur nepasiekia tiesioginiai saulės spinduliai. Po to patikrinti misos tankį – jei jis yra apie 1–2 °Blg, alų galima pilstyti į butelius, į kiekvienus 0,5 litro dedant po 4 g cukraus.
Uždarytus butelius kapsulėmis palaikyti kelias dienas kambario temperatūroje, tada perkelti į vėsesnę vietą (maks. 18°C) mažiausiai 2–3 savaitėms. Prieš patiekiant alų verta gerai atšaldyti.
Imbierinio alaus gerbėjai, kurie renkasi gėrimus be alkoholio, gali pasigaminti nealkoholinę Coopers Ginger Beer versiją – aromatingą ir lengvai putojančią.
Nealkoholinio alaus paruošimo būdas:
Pakelio turinį ištirpinti 1 L karšto (ne verdančio) vandens, po to papildyti vėsiu vandeniu iki 10 L ir gerai išmaišyti. Tuomet įdėti alaus mieles, vėl išmaišyti, uždaryti fermentacinį indą ir palikti 2–3 valandoms.
Po to supilti į butelius, į kiekvienus 0,5 L dedant po 4 g cukraus. Uždarytus kapsulėmis butelius laikyti maždaug 18°C temperatūroje.
Po kelių dienų gaunamas natūralus imbierinis gėrimas, pasižymintis turtingu aromatu ir malonia gaiva.
Planuoji vakarėlį? 10 L naminio alaus su imbieriniu charakteriu užtikrins puikius įspūdžius!