Aukštos kokybės mielės - idealiai tinka raudoniesiems vynams. Ypač rekomenduojamos vynams iš aronijų, juodųjų vynuogių, juodojo šeivamedžio, mėlynių, aviečių, gervuogių ir slyvų.
Malaga yra specialiai atrinkta vyno mielių padermė, suspenduota apsauginiame tirpale. Šios mielės užtikrina greitą ir stabilią fermentaciją plačiame temperatūrų diapazone, gerą cukrų išfermentavimą, ilgalaikę vyno spalvą ir patrauklų buketą. Ypač tinka desertiniams vynams.
Svarbiausios savybės:
Naudojimo būdas:
Skystas mieles reikia iš anksto padauginti, t. y. paruošti mielių motininę kultūrą. Į 1 L talpos butelę įpilkite 150 ml sulčių arba sudėkite 200 g susmulkintų vaisių, 300 ml vandens ir įdėkite 2 arbatinius šaukštelius cukraus. Butelę uždenkite vatos kamščiu ir pasterizuokite 30 min. Atvėsinus į butelę supilkite iš anksto suplaktos mielių pakuotėlės turinį. Visą mišinį palikite 1-2 paroms 22-26°C temperatūroje, po to supilkite į fermentacijos indą arba balioną su vyno misa (5-25 L).
Dėmesio!
Visuose mielių starterio paruošimo etapuose laikykitės sterilių sąlygų - ypatingą dėmesį skirkite indo, kuriame dauginsite mieles, švarai.
Optimaliam fermentacijos procesui rekomenduojama pridėti mielių maistinių medžiagų: Kombi (401020) arba Kombi Vita (401030).
Geriausia sunaudoti iki: galiojimo data ir partijos Nr. nurodyti ant suvirinimo siūlės. Laikyti sausoje vietoje, kambario temperatūroje. Produktas skirtas tik enologijai, netinka tiesioginiam vartojimui.
Sudedamosios dalys:
salyklo misa, vanduo, citrinos rūgštis, mielės Saccharomyces cerevisiae, amonio vandeniliofosfatas.
Pakuotės matmenys: