Fermivin 7013 džiovintos, tauriosios, universalios vyno mielės Saccharomyces cerevisiae, kilusios iš regiono Corbieres Prancūzijoje.
Fermivin 7013 – tai vyno mielės, fermentuojančios iki 15% alkoholio, kurios dėl savo universalumo rekomenduojamos vynams iš agrastų, kriaušių, abrikosų, braškių, javų, gudobelių, obuolių, erškėtuogių, baltųjų ir juodųjų vynuogių, rabarbarų, razinų, trešnių, vyšnių, aviečių, renklodžių slyvų ir vengrinių slyvų, gervuogių, juodųjų, baltųjų ir raudonųjų serbentų, mėlynių, juodojo šeivamedžio, vengrinių slyvų. Šios mielės išryškina vaisių, iš kurių gaminamas vynas, aromatą. Labai platus, kuriame fermentuoja Fermivin 7013 mielės, diapazonas lemia, kad verta jas rinktis, kai fermentuojama rūsiuose arba patalpose, kuriose temperatūra yra žemesnė nei kambario.
Vieno mielių pakelio pakanka paruošti 10–35 L vyno misos.
Džiovintos vyno mielės Fermivin PDM yra labai paprastos naudoti, pakanka trumpos rehidratacijos - hidratavimo.
Naudojimo būdas:
Pakelio turinį sumaišykite su 100 ml virinto ir iki temp. 30℃ atvėsinto vandens, palikite 20 min kambario temperatūroje. Po to tirpalą supilkite į fermentacijos indą arba stiklinį balioną su vyno misa.
Didžiausią savo potencialą mielės pasiekia naudojant maitinamąsias druskas: su vitaminu B1 ir Kombi Vita.
Sudėtis:
vyno mielės Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulsiklis: sorbitolio monostearatas.
Dėmesio!
Optimaliam fermentacijos procesui rekomenduojama pridėti maitinamąją druską: su vitaminu B1 (401010), Kombi Vita (401030).
Geriausia suvartoti iki: galiojimo data ir partijos Nr. ant užlydymo siūlės. Laikyti sausoje vietoje, kambario temperatūroje. Produktas skirtas tik enologijai, netinka tiesioginiam vartojimui.
Pakuotės matmenys: