Ąžuolo rūkymo drožlės - skirtos naudoti rūkymo ir kepimo ant grotelių procese paukštienai, jautienai, kiaulienai, žuviai, ėrienai ir žvėrienai. Šių drožlių dėka patiekalai įgaus tinkamą, pageidaujamą aromatą ir skonį, taip pat patrauklią tamsiai geltoną spalvą.
8 klasė (vidutinė frakcija) - dėl savo dydžio (6-8 mm) drožlės tinka tiek didelėms, tiek mažoms rūkykloms.
Pakuotėje esančio drožlių kiekio (450 g) pakanka kelioms rūkymo valandoms (priklausomai nuo naudojamos įrangos) - be rūpesčių, kad jų pritrūks ruošiant jūsų mėgstamus patiekalus.
Natūralios, aukštos kokybės ąžuolo drožlės, idealiai tinkančios rūkymui ir kepimui ant grotelių visų rūšių mėsai bei žuviai. Tinkamai dozuojant ir įžarindami, patiekalų ruošimo procesą vykdysite profesionaliai, o paruošti patiekalai įgaus tinkamą aromatą, skonį ir išvaizdą. Šių drožlių privalumus įvertins kiekvienas skanių rūkytų gaminių ir grilio patiekalų mėgėjas - jos gali būti naudojamos tiek mažose, tiek didelėse rūkyklose, taip pat komplekte su dūmų generatoriumi. Optimali drėgmė užtikrina lengvą drožlių užkūrimą ir efektyvų rūkymo dūmų susidarymą.
Daugiau apie drožles sužinosite mūsų tinklaraščio straipsnyje Pasirinkite drožles ir kelkite dūmus!
Išbandykite mūsų Mėsos gaminių skaičiuoklę - padės paruošti skanius naminius gaminius.
Naudojimo būdas:
Kepimas ant grotelių: Aplink rusenančias medžio anglis paskleiskite dviejų centimetrų sluoksnį drožlių - jų nedėkite tiesiai ant ugniakuro, nes akimirksniu sudegs. Kad drožles naudotumėte kuo ekonomiškiau, jas galima lengvai sudrėkinti vandeniu, kas padės susidaryti didesniam dūmų kiekiui. Iškart sudėję patiekalus ant grotelių, uždenkite grilį dangčiu. Kepimo laikas - nuo 10 iki 30 minučių (priklausomai nuo gaminamos mėsos dydžio ir rūšies).
Rūkymas: Priklausomai nuo turimos rūkyklos tipo, drožles dėkite į dūmų generatorių arba pačioje rūkykloje - į tam skirtą vietą, arba į ugniakurą - aplink rusenančią medieną.
Drožlės idealiai tinka naudoti dūmų generatoriuje. Naudojant tokį dūmų generatorių pasiekiami patys profesionaliausi rezultatai - gaminiai įgauna puikų skonį, aromatą ir spalvą.
Dėmesio: Rūkykla ir griliu turėtų naudotis tik suaugusieji, laikydamiesi gaisrinės saugos taisyklių ir susipažinę su konkretaus įrenginio naudojimo instrukcija bei su drožlių naudojimo rekomendacijomis. Užkuriant drožles ir jų papildant grilio, rūkyklos ar dūmų generatoriaus darbo metu, būkite atsargūs, kad neapsidegintumėte. Pasirūpinkite, kad vaikai ir naminiai gyvūnai neturėtų prieigos prie įkaitusių įrenginių.
Drožles laikykite sausoje, vėsioje vietoje.
Mūsų siūlomos rūkymo drožlės yra gavusios teigiamus atsiliepimus iš: Mėsos ir riebalų pramonės instituto, Valstybinės higienos įstaigos, Valstybinio sanitarijos instituto.
Pakuotėje yra 450 g drožlių.