Puikus būdas sūdyti - naudokite ir mėgaukitės išskirtiniu skoniu!
Kai norite, kad jūsų namų dešros, kumpiai ir dešrelės būtų tikrai skanios ir patraukliai atrodytų, naudokite šią puikią, praturtintą sūdymo druską. Tai išskirtinis tradicinės sūdymo druskos derinys su šiuolaikiniu priedu - acerolos vaisių ekstraktu, turtingu vitaminu C - geresniam skoniui, spalvai ir jūsų gaminių ilgaamžiškumui.
🍒 Kodėl acerolos ekstraktas rekomenduojamas mėsai ir dešroms?
Acerolos ekstraktas (Malpighia glabra) turi labai didelę natūralaus vitamino C (askorbo rūgšties) dozę, todėl yra vienas stipriausių natūralių antioksidantų, vertinamas mėsos perdirbime. Teigiamas acerolos poveikis mėsai, paruoštai vartojimui, buvo patvirtintas tyrimais.
Kokius privalumus suteikia sūdymo druska su acerolos ekstraktu?
✅ Pagreitina sūdymo reakciją - sumažina natrio nitritą (NaNO₂) iki azoto oksido (NO), todėl suteikia mėsai būdingą, apetitą žadinančią rožinę spalvą.
✅ Stabilizuoja mėsos spalvą - po terminio apdorojimo mėsa išlaiko patrauklią spalvą.
✅ Slopina riebalų oksidacijos procesus - dėl to produktai neapkarsta ir ilgiau išlaiko šviežią skonį ir kvapą.
✅ Padidina mikrobiologinį ilgaamžiškumą - lėtina mikroorganizmų vystymąsi, prailgindamas vartojimo laiką.
Tyrimai patvirtina acerolos veiksmingumą mėsoje:
„Acerolos vaisių ekstraktai pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis, stabilizuoja spalvą ir riboja riebalų oksidacijos procesus, gerindami gaminių sensorinį ir mikrobiologinį ilgaamžiškumą.”
(Nowicka A., Krzywdzińska-Bartkowiak M., 2019. „Maistas. Mokslas. Technologija. Kokybė.”)
Sudėtis: druska, (druska, priešsuklumpanti medžiaga: E 536), acerolos ekstraktas Malpighia glabra (17% vitaminas C) 1,8%, natrio nitritas 0,6%.
Produktas gali turėti sezamo sėklų, garstyčių, glitimo, sieros dioksido, žemės riešutų ir sojos.
Dėmesio! Neskirtas tiesioginiam vartojimui.