Iš alksnio ir buko pagamintos rūkymo drožlės, skirtos naudoti kiaulienos rūkymo ir kepimo ant grilio procese. Dėl šių drožlių tokios mėsos patiekalai įgaus tinkamą, pageidaujamą aromatą ir skonį, taip pat patrauklią auksiškai rudą spalvą.
2 klasės drožlės (smulki frakcija) - dėl smulkumo (1-3 mm) gali būti sėkmingai naudojamos dūmų generatoriuose su automatiniu - sraigtiniu padavimu.
Pakuotėje esančio drožlių kiekio (450 g) pakanka kelioms rūkymo valandoms (priklausomai nuo naudojamos įrangos) - be baimės, kad jų pritrūks ruošiant Jūsų mėgstamus patiekalus.
Natūralios, aukštos kokybės drožlės, sudarytos iš tinkamomis proporcijomis parinktos alksnio ir buko medienos, idealiai tinkančios kiaulienos rūkymui ir kepimui ant grilio. Dėl tinkamo drožlių dozavimo ir kaitinimo patiekalų ruošimo procesas vyks profesionaliai, o paruošti patiekalai įgaus tinkamą aromatą, skonį ir išvaizdą. Šių drožlių privalumus įvertins kiekvienas skanių rūkytų gaminių ir grilio patiekalų mėgėjas - jas galima naudoti tiek mažose, tiek didelėse rūkyklose, taip pat kartu su dūmų generatoriumi. Optimali drėgmė užtikrina lengvą drožlių įžiebimą ir veiksmingą rūkymo dūmų susidarymą.
Daugiau apie drožles sužinosite iš mūsų tinklaraščio straipsnio Rinkitės drožles ir kurkite dūmą!
Išbandykite mūsų Mėsos gaminių skaičiuoklę - ji padės paruošti skanius naminius gaminius.
Naudojimo būdas:
Kepimas ant grilio: Aplink žėrinčią medžio anglį išdėliokite 2 cm drožlių sluoksnį - jų nedėkite tiesiai ant ugniavietės, nes jos akimirksniu sudegs. Norėdami kuo ekonomiškiau naudoti drožles, galite jas šiek tiek sudrėkinti vandeniu, tai padės susidaryti didesniam dūmų kiekiui. Grilį uždenkite dangčiu iškart sudėję patiekalus ant grotelių. Kepimo laikas - nuo 10 iki 30 minučių (priklausomai nuo gaminamos mėsos dydžio ir rūšies).
Rūkymas: Priklausomai nuo turimos rūkyklos tipo, drožles dėkite į dūmų generatorių arba pačioje rūkykloje - tam skirtoje vietoje, taip pat galima dėti ugniavietėje - aplink žėrinčią medieną.
Drožlės idealiai tinka naudoti dūmų generatoriuje. Naudojant tokį dūmų generatorių pasiekiami patys profesionaliausi rezultatai - gaminiai su puikiu skoniu, aromatu ir spalva.
Dėmesio: Rūkyklą ir grilį turėtų naudoti tik suaugusieji, laikydamiesi priešgaisrinės saugos taisyklių ir susipažinę su konkretaus įrenginio naudojimo instrukcija bei drožlių naudojimo rekomendacijomis. Užkuriant drožles ir jų papildymo metu, kai veikia grilis, rūkykla ar dūmų generatorius, elkitės atsargiai, kad išvengtumėte galimų nudegimų. Užtikrinkite, kad vaikai ir naminiai gyvūnai neturėtų prieigos prie įkaitusių įrenginių.
Drožles laikykite sausoje, vėsioje vietoje.
Mūsų asortimento rūkymo drožlės yra gavusios teigiamus įvertinimus: Mėsos ir riebalų pramonės instituto, Valstybinio higienos instituto, Valstybinio sanitarijos instituto.
Pakuotėje yra 450 g drožlių.