Planuojate pasigaminti naminį vyną iš obuolių ar baltųjų vynuogių? Naujos rūgštingumą mažinančios sausos mielės Enovini® OK WHITE – geriausias pasirinkimas!
Enovini® OK WHITE – tai sausos vyno mielės, mažinančios iš baltųjų vaisių, turinčių obuolių rūgšties, gaminamų vinų rūgštingumą. Šios mielės pirmiausia skirtos obuoliams ir baltosioms vynuogėms; jų dėka paruošite subalansuotą, skanų, švelnaus skonio vyną su turtingu vaisių buketu.
Enovini® OK WHITE rūgštingumą mažinančios savybės leidžia gauti skanius, mažiau saldžius vynus (pusiau saldžius ir pusiau sausus).
Pakuotės pakanka 35 L vyno, kurio stiprumas iki 14 %. Mieles naudoti paprasta, nereikia jų iš anksto dauginti.
Naudojimo būdas:
Pakelio turinį sumaišykite su 100 ml vandens, užvirinto ir atvėsinto iki 30 °C.
Mišinį palikite 20 min kambario temperatūroje, tuomet supilkite į fermentacinį indą arba balioną su vyno misa. Rekomenduojama pradinė cukraus koncentracija misoje – daugiausia 18°Blg, o rūgštingumas – daugiausia 16 g/L (geriausia 12–13 g/L).
Fermentuokite 18–20 °C temperatūroje.
5-ą ir 10-ą fermentacijos dieną pridėkite po dar vieną cukraus porciją: po 50 g/L.
Geriausią mielių veikimą pasieksite laikydamiesi etiketėje pateiktos informacijos.
Sudėtis:
mielės Saccharomyces cerevisiae, emulsiklis: sorbitolio monostearatas.
Dėmesio:
Optimaliam fermentacijos procesui rekomenduojama pridėti mielių maistinę medžiagą su vitaminu B1 (401010) – 0,4 g/L.
Geriausias iki: tinkamumo data ir partijos Nr. nurodytos ant suvirinimo siūlės.
Laikyti sausoje vietoje, kambario temperatūroje. Produktas skirtas tik enologijai, netinka tiesioginiam vartojimui.